Изберете страница

Кандидат-студентите, които са се обучавали в пансионни училища в САЩ или са избрали да посещават една година подготвителен курс в страната са облагодетелствани при влизане във висше учебно заведение отвъд океана.

Бординг училищата в САЩ – с поглед към университета

Пансионните училища в САЩ обръщат специално внимание върху подготовката на своите ученици, за да могат те да кандидатстват успешно и да бъдат приети в университетите, които искат. Има много пансионни училища, като North Broward Preparatory School, които предлагат IB Diploma, която е международно призната и уважавана квалификация в САЩ. Младежите, обучавщи се по тази програма, имат възможността да подбират кои предмети ще са им приоритет в обучението. Те разполагат с възможността да изпробват различни курсове преди да решат кой е подходящ за тях. Могат също да допълнят обучението си с широк спектър от извънкласни учебни дейности – като спорт, театър, научни клубове и други.

Това е особено важно при кандидатстване във висшите учебни заведения в Съединените Американски Щати. Едно от изискванията към кандидат-студентите е те да са с разностранни интереси и да проявяват заинтересованост и към различни спортове и занимания извън учебната програма. Младежите, завършили пансионно училище в САЩ, се обучават не само академично, но и на едно опитно ниво, което е от полза за последващото им обучение в университет.

Разбира се с IB Diploma може да се завършат много международни европейски пансионни училища и е въпрос на предпочитания към конкретната държава.

Насоки и подкрепа от страна на пансионатите в САЩ

Бординг училищата в щатите имат голям опит в обучението на ученици, които искат да кандидатстват в американски университети. Те знаят какво университетите ценят в кандидатите и могат да помогнат на младежите да доразвият своите силни страни, така че да отговарят възможно най-много на изискванията на университетите в страната. Някои от пансионните училища имат и договорни отношеня с топ университети и техните най-добри ученици могат да влезнат в тези висши учебни заведения с преференции.

Няма еднозначен отговор на въпроса дали, за да влезне кандидат-студента в желания от него университет в САЩ е най-добре преди това да се е обучавал в страната. Някои от университетите предлагат подготвителни курсове за кандидатстване и за изграждане на по-добро ниво на чуждия език. Това също е вариант за справяне с големия наплив. При все по-голямата конкуренция за местата в топ университетите в САЩ, всеки младеж трябва да се подготви възможно най-адекватно, за да достигне до така търсените места.

***

Ако се интересувате от средно или висше образование в САЩ, нашите компетентни служители ще ви помогнат и ще ви информират за всички възможности. Потърсете ни на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или елате на място в офиса на агенция „Скай Лайнс“.