Изберете страница

Продължаваме със следващите три от ТОП 10 образователни дестинации в Европа. 

Ако сте пропуснали да се запознаете с предишните градове в нашата селекция, можете да го направите като последвате линка по-горе.

Париж, Франция

Париж освен град на любовта, архитектурен блясък и шансони, е и една от най-известните образователни дестинации в Европа.

Тук се намират едни от най-добрите и известни университети, не само във Франция, но и в Европа и света. Сред тях са: Université Paris-Sorbonne, École Normale Superieure, Université Pierre et Marie Curie и много други.

Освен образование на световно ниво, градът на светлините има много какво да ти предложи. Мултикултурна среда, наситен с емоции и събития студентски живот, възможности за кариерно развитие – това са само няколко от причините да го избереш за своето образование в чужбина.

Ако си любител на изкуството, добрата кухня и историята, то Париж в твоето място. Безкраен е списъка с активности, на които можеш да се отдадеш в свободното си време извън клас. Вероятно ще ти е необходимо малко време, за да опознаеш и обикнеш непознататото лице на града, но ти гарантираме, че веднъж направиш ли го, ще е любов за цял живот.

Виж възможности за висше образование във Франция

Прага, Чехия

Няма начин, веднъж попаднал в градът на 100-те кули да не се вклюбиш в него. Прага наистина изглежда като място излезнало от приказка на Дисни, особено в снежните месеци от годината. Градът е чудесно място за живеене, работа или образование в чужбина.

Прага е дом на най-старият и един от най-добрите университети в Източна Европа – Univezita Karlova. Тъй като повечето хора в столицата на Чехия днес говорят английски, днес все по-голям е броят и на университети, предлагащи своите програми на английски език.

Извън класната стая, можеш да се насладиш на разнообразен студентски и нощен живот. Най-интересните места, които трябва да посетиш, за да усетиш типичнната чешка култура, са познати само на местните. Те са скрити в периферните райони на града, а понякога се оказва, че можеш да ги откриеш точно под краката си.

Зизков например, е оживен квартал на Прага, който привлича тълпи от студенти в множеството си пъбове и ресторанти. Мястото има онзи уникален, автентичен заряд, заради който толкова много хора се влюбват в чешката столица.

Местната храна е сред преживяванията, които също трябва да си подариш, без да се замисляш. И бирата, няма как да забравиш бирата. Тук изборът е особено богат. Наслади му се – до дъно!

Барселона, Испания

Ако и ти като нас, вярваш в „добрите вибрации“, то добре е да знаеш, че Барселона е изтъкана от именно такива. Градът е като излязъл от картина на Густав Климт – ярък, пъстър и жив. Е, да, през повечето време е малко горещо, но пък нали за това я има сангрията.

Въпреки, че е вторият най-важен и голям град в Испания, Барселона е изключително спокойно и безгрижно място да прекараш студентството си в чужбина. Крайбрежният град е столицата на Каталуния – регион със собствена културна идентичност, която го прави толкова различен от всички останали градове в Испания. Сред сенчестите дървета на Барселона ще намериш безкраен списък с музеи, галерии и просторни ресторанти и заведения. Каталунската столица е гастрономическия център на Испания. Вероятно това е една от причините, поради които е и любимият студентски град на млади хора от всички краища на света.

Между часовете в университета, можеш да се насладиш на зашеметяващата гледка към Парк Гюел, приятната суматоха на Ла Рамбла или освежаващата прегръдка на изкрящото Средиземно море.

Размечта ли се?

Виж възможности за висше образование в Испания 

Запиши се за онлайн семинар за обучение по хотелиерство и туризъм в Испания