Изберете страница

Висше образование в Швейцария, ключът към професиите на бъдещето?

Горан Йорданов оглавява отдела за бизнес развитие в Източна Европа към Швейцарската Образователна Група. Наскоро той сподели вижданията на групата за висшето образование и професиите на бъдещето.

Върху какво е важно да се фокусира съвременното висше образование?

Влакчето на ужасите, на което много компании се возят от март тази година насам, сякаш няма намерение да спира, то ги кара да бъдат гъвкави, иновативни, креативни. Тези термини, носят със себе си много заряд за положителен напредък, но всъщност носят със себе си и не малко стрес, трудности и сътресения за много мениджъри и лидери. В тези турбулентни времена, ние в Швейцарската Образователна Група, често се питаме, какви знания трябва да дадем на нашите студенти, за да могат да посрещнат познатите и непознатите предизвикателства, които стоят пред тях.

Дигитализация, процеси и борба за оцеляване

Хотелиерството и туризма претърпяват най-голямото си сътресение в историята, през март, най-голямата индустрия и работодател в света беше поставен на колене. В интервю с декана на Cesar Ritz Colleges, Макс Бехешт, той красноречиво казва, че само компаниите, които могат да предложат автентични персонализирани преживявания с поглед към човека имат място в бъдещето на туристическата индустрия. Когато човек вникне в програмите на SHMS например, ще намери предмети като „Data Driven Decision Making” и „AI and Digital Innovation”. Ние разбираме, че освен традиционния практически подход към обучението и висшето образование, трябва да дадем знания и способности на нашите студенти, с които те да построят бъдещето.

Студенти днес, иноватори утре

Според проучване на BBC, професията която е най-малко вероятно да бъде заменена от робот е управител на хотел. В проучването са включени над 500 професии и множество различни индустрии. Ако вникнем по-дълбоко в смисъла на проучването ще разберем, че компаниите търсят иновацията, но по пътя към нея разбират, че хората, екипната работа, креативността, поемането на рискове в преследване на прогреса са изключително човешки качества, които ще ни помагат да бъдем конкурентни. Именно затова образователните програми в Швейцария, продължават да будят интерес с перфектния микс между иновация и традиции, практически знания и креативност, работа с хора от цял свят и директна връзка с бизнеса.

Образователната група предлага разнообразие от бакалавърски и магистърски програми за успешна кариера. В рамките на Swiss Education Group студенти могат да изберат специалности като:

  • Хотелски мениджмънт
  • Международен бизнес
  • Организиране на събития
  • Кулинарно изкуство
  • Управления на луксозни марки и стоки
  • Финанси и др.

Най-важното, което трябва да знаете, е че освен познанията по различните теми, като студенти в Швейцария, ще получите богат практичен опит, ще живеете в международна среда с хора от над 80 националности, ще имате възможност за два стажа по време на вашето обучение в Швейцария и ще имате шанса да общувате с професори, които вдъхновяват със своя опит и страст към темите, които преподават.

Ако мечтаете за образование и кариера в луксозния сектор, не пропускайте специализираните информационни семинари на Швейцарската образователна група от 12 до 15 ноември.