Изберете страница

Швейцария е сред европейските образователни дестинации, които привличат студенти от цял свят.  А ние продължаваме с отговора на въпроса защо е така предпочитана:

Вижте още: 10 причини за образование в Швейцария – част 1

6. Международна мрежа

Според Studying in Switzerland, близо 25% от студентите в Швейцария са от други държави.

Многоликата студентска общност в страната дава възможност на студенти от различни точки на света да се адаптират по-бързо и да се почувстват приети в новата си среда. Познаването на различни култури и езици, както и създаването на международни познанства, са не само средство за развитие на социалните умения, но и чудесен шанс за разширяването на мрежата от професионални контакти.

Швейцарски-университети

7. Мечтана локация

Швейцария граничи с пет други европейски държави. Транспортната инфраструктура на страната е превъзходна. Това на практика ви позволява всеки уикенд да сте на ново място, друг град, друга държава. Каква по-добра почивка от това? Не се колебайте да пресечете границата, за да видите Шварцвалд в Швейцария или, за да отидете на юг в Италия за посещение на една от световните модни столици – Милано!

8. Ефективността и липсата на излишна бюрокрация е ключова за Швейцария

Официалните документи се издават навреме и в срок във всяка една институция. Освен това университетите са добре организирани, което означава по-малко проблеми, когато става въпрос за миграционни документи и регистрация в учебно заведение в Швейцария.

9. Безопасно място за живеене

Докато учите в Швейцария може спокойно да захвърлите всички притеснения относно безопасността си. Това е една от най-безопасните страни в света. Насилствените престъпления почти не съществуват, а рискът от дребни престъпления, като джебчийство, е много нисък. В заключение, като чуждестранен студент, можете да сте сигурни, че сте избрали спокойна и безопасна образователна дестинация.

10. Качествено висше образование

Най-важното за всеки студент, който обмисля да учи в чужбина, е репутацията на избрания университет. Швейцарските университети предлагат иновативна среда и практически ориентирано обучение. Да вземем за пример университетите, част от Swiss Education Group. Hotel Institute Montreux (HIM), Swiss Hotel Management School (SHMS), Cesar Ritz Colleges и Culinary Arts Academy попадат в ТОП 10 на най-добрите учебни заведения за обучение по хотелиерство в света за 2022 г., според QS World University Rankings 2022.  Програмите им обединяват швейцарските традиции и опит в хотелиерството със съвременните тенденции в мениджмънта. За да гарантира успешна реализация на своите възпитаници, образователната група си партнира с редица международни компании, сред които: Ritz Carlton, Hyatt, Radisson, Hilton, Kempinski, Nestle, експерти от Louis Vuitton, John Paul Design и др. Обучението е на английски език и включва две платени работни практики в Швейцария или чужбина.

Ако желаете да научите повече за обучението в Swiss Education Group, условията за кандидатстване и възможностите за стипендии, регистрирайте се за безплатни семинари в България! Презентациите ще се проведат от 17 до 20 ноември в София, Варна и Бургас. Повече за тях тук.

**

И така, какво мислите? Готови ли сте да започнете невероятно ново приключение, наречено „студент в Швейцария?“  Ако отговорът е „Да!“, то ние сме насреща за допълнителна информация и съдействие относно образованието в една от най-красивите страни в Европа.

Услугите ни при кандидатстване в пансионно училище или университет в Швейцария са безплатни.