Изберете страница

Искате да бъдете приети в престижен университет в Германия. Знаете, че конкуренцията е голяма, но не сте готови да се примирите и търсите начин да впечатлите интервюиращите, за да получите желаното място в университет като International Graduate Center Hochschule Bremen. Ограничените места са само за тези младежи, които знаят как да демонстрират силните си черти и са се подготвили подобаващо.

Качествата, които търсят у кандидат-студентите престижните университети по света са:

Добър писмен английски и/или немски

Може да звучи просто, но приемните служби получават толкова много есета, мотивационни писма и кандидатури, че правописът и граматиката имат значение. Грешките предполагат липса на внимание към детайла от страна на младежа или недостатъчна концентрация. Това може сериозно да възпрепятства кандидатстването. Също така си струва да се спомене, че не само граматиката е важна, но и стилът на изказа и възможността за обрисуване на пъстри картини с думи. Най-добрите есета всъщност са на ясен език и с кратки изречения. Есетата или мотивационните писма трябва да бъдат лесни за четене и информативни. Много кандидат-студенти за университети в Германия смятат, че гъвкавостта на речника им ще покаже техните възможности, но всъщност те просто правят нещата по-трудни и объркани за читателя. Затова важен е балансът – текстът нито да е твърде прост, нито високопарен. Препоръчително е да се провери многократно, за да няма нито една стилистична или граматична грешка. В биографията на неедин писател може да се прочете, че преди дадена книга да се пусне в печат, първо текстът минава през всички приятели и близки на автора, после през оторизирани редактори и чак след това се публикува. Работата на кандидат-студента трябва да е изпипана до  съвършенство.

Сътрудничество и работа в екип

Университети като MHMK – Macromedia University for Media and Communication искат да приемат студенти, които ще допринесат за цялостната им общност. Това включва не само съвместното развитие и конструктивното мислене по време на учебната дейност, но също така спортсменския дух в извънкласните занимания. Ако младежът е типа кандидат, който би искал да представлява университета си на футболното игрище или иска да е част от съюза на студентите, той трябва да демонстрира това в своята молба. Още по-добре, ако кандидатът може да предостави и доказателства за това. Например, ако е заемал някаква ръководна роля в гимназията, ако е бил част от отбор, който се е явявал на турнири, ако е бил отговорник на класа. Всякакъв тип социална дейност в гимназията би допринесла за приемането на младежа в желания университет в чужбина. Топ университетите в Германия държат на открояващите се личности, които имат с какво да допринесат към имиджа на висшето учебно заведение. Истината е, че връзката между студентите и университета е двупосочна и така се изгражда имидж и в двете посоки.

Посветеност и постоянство

Успехът изисква издръжливост и университетите в Германия като Cologne Business School търсят студенти, които са посветени на образованието си. Те трябва да са фокусирани, да имат ясна визия за бъдещето си и да са отдадени на учебния процес.

Най-важното нещо, което трябва да се запомни е, че университетите в чужбина искат да приемат студенти, които са отдадени и целеустремени.

***

Консултантите от агенция „Скай Лайнс“ се ангажираме да помогнем на всички кандидат-студенти да постигнат целите си и да реализират мечтите си в най-подходящите висши учебни заведения по света.