Изберете страница

Микаела Мокка, студентка по интериорен дизайн Италия:

FB_IMG_1440263375852„Нека започна с едно огромно благодаря на Sky Lines за постоянната подкрепа, съдействие и търпение. Страхотни сте! 🙂

Казвам се Микаела Мокка, на 24 години от София. В България завърших бакалавър по Масови комуникации и известно време работих като PR. После открих истинското си призвание и в момента уча интериорен дизайн (академичен курс) във Флоренция, Италия.

Florence Design Academy за мен лично е мястото, където намерих себе си и осъзнах, че съм открила пътя, по който искам да се развивам. Общото (и утвърдено във времето) мнение на ученици, преподаватели и клиенти е, че това е една от най-значимите академии за дизайн не само във Флоренция, но и в цяла Италия.

Преподавателите са невероятни професионалисти, усмихнати, позитивни, опитни и готови във всеки един момент да помогнат и да отделят специално внимание на всеки един студент. А това е от огромно значение – да знаеш, че някой се интересува от твоето развитие и следи работата ти, че не си част от маса, която в даден момент може да се окаже на много различни нива.

Моята програма има опцията да бъде изучавана 1, 2 или 3 години. Аз избрах 2, защото дори в самата академия казват, че този период от време ти дава максималното количество знания, които са ти нужни, за да станеш отличен професионалист. Третата години няма да навреди, разбира се, даже напротив – завършиш ли я, се счита, че имаш и взета магистратура по специалността.

Общо взето, тук не губиш време – учиш история на изкуството, с преподавателка, която е толкова влюбена в предмета и историята на дизайна, че е малко трудно да не ти стане интересно. В програмата са включени програми като AutoCad, Photoshop, 3D анимация и графичен дизайн. Техники за рисуване, интериорен дизайн, декорация, безплатни курсове по италиански език, които не са задължителни и още доста неща. Никак не е скучно, даже е малко натоварено още след втората седмица, но, обещавам, много е интересно и вдъхновяващо… точно като града, в който се намирам.

Флоренция е точното място ако искаш да учиш архитектура, дизайн, фотография, кино и т.н. Всичко тук, от сградите, до хората по улиците, те отвежда в един свят, далеч от познатия… изпълнен с изкуство, цветове и визуализация на естетичното във всички форми. Италия е магия, която трябва да бъде изживяна.“