Изберете страница

В търсене на най-подходящото средно образование продължаваме да разглеждаме местните държавни и пансионните училища в чужбина

Усещане за общност и личностно израстване

В проучване, проведено от Асоциацията на пансионните училища, 31% от анкетираните ученици казват, че нещото, което харесват най-много в частното школо, е атмосферата на общността. Това се създава само и единствено в динамиката на училището.

Бившата звезда на NBA Стив Неш например казва, че пансионът позволява на учениците „да разберат уроците на живота сами, обградени от приятели“.

„Това, че сме изложени на разнообразна културна среда, ни накара да излезем навън и да изпитваме жажда за света“, споделя още Неш при интервю, попитан за своя живот в пансиона.

Академични възможности

Какви предимства ще има вашето дете, ако заложите на средно образование в чужбина? Един немаловажен фактор е, че то ще получи международна диплома. В повечето пансионни училища от мрежата на агенция „Скай Лайнс“ например основен език на обучение е английският. Образователните програми на английски език са британските GCSE, IGCSE, A Level и AS Level, американската Advanced Placement или международната програма International Baccalaureate. Квалификацията International Baccalaureate (IB) може да се изучава и на италиански, испански и френски език в някои от нашите партниращи пансионни училища.

Пансионът предлага и други плюсове, като например възможността за учениците да насърчават интензивни отношения със своите учители. Това е така отчасти заради по-малкия брой на обучаващите се в класовете. Преподавателите, работещи в колежите, често живеят в кампуса. Така споделят цялото си ежедневие с младежите. Нещо невъзможно в държавните образователни институции у нас.

По-подготвени за университет

Докато образователният опит в колежа е важен за личния и образователен растеж, той е и предшественик на живота след училище. Изследванията показват, че учениците от пансионни заведения се чувстват по-подготвени за университет от своите връстници.

Всички училища, с които „Скай Лайнс” си партнира, предлагат образователни квалификации, които са международно признати и се приемат от държавните и частните университети по света. Ако сте се убедили в плюсовете на пансионното обучение, то може да разгледате всички възможности в сайта на „Скай Лайнс“.

Ако имате интерес и нужда от допълнителна информация за пансионните училища, може да се свържете с нашите консултанти на info@skylines-bg.com и тел.: (02) 987 9958.