Изберете страница

Медиите за нас

Интересът на българи към висше образование в Италия расте

Интересът от българските кандидат-студенти към Италия като дестинация за висше образование се увеличава спрямо предходните години.

В сравнение с други европейски страни, Италия е държавата с най-ниски разходи за месечна издръжка на студентите.

Нидерландия, Великобритания и Италия са държавите с най-много записани студенти от България през новата академична година.

Прочетете повече

Засилен интерес от българите към университетите в Италия – какво ги привлича?

Близо 40% повече са младежите, които избират да учат в италиански университети. Това показват данните на платформа за обучение в чужбина. Голяма част от завършилите студенти намират реализация у нас, като най-търсени остават инженерните специалности.

Прочетете повече

Интересът на българските студенти към университети в Италия расте с 10-12% годишно

От година на година интересът на българските студенти към обучение в италиански университети се увеличава средно с 10-12%. Италия и Нидерландия, за европейските студенти, не само за българските, са двете най-популярни дестинации, заедно с Германия. Това коментираха Димитър Александров, управител на консултантска агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“ и Ева Ангелова, част от екипа на Конфиндустрия България, в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водеща Роселина Петкова.

Прочетете повече

Италия е сред най-социалните дестинации за висше образование

Таксите са според доходите, а страната е много история, много архитектура, добра храна, повече слънце, казва Димитър Александров от „Скай Лайнс“

Димитър Александров е управител на фирма „Скай Лайнс“, която е официален представител за България на голяма част от италианските университети и организира специализирани изложения „Study in Italy“.

Прочетете повече

Къде и как да следвате в Италия

Изложение онлайн ще представи топуниверситети на Ботуша

Virtual Study in Italy Fair 2020 e единственото специализирано изложение за висше образование в Италия, което дава възможност на българските кандидат-студенти да се свържат с представители на едни от най-престижните италиански учебни заведения.

Прочетете повече