Изберете страница

Един откровен разговор за висшето образование в Италия

Разговорът ни с Ивета Димитрова, която завършва магистърска степен в програма Interaction Design в Domus Academy Италия, продължава. Ето нейните впечатленията и препоръки:

Кое е най-важното нещо, което научихте от образованието си дотук?

Висшето образование в чужбина е много ползотворно. Научих какво искат корпоративните клиенти, как се работи чрез Design Thinking. Семплото и простото в крайна сметка се оказа много по – работещо от „уау“ дизайна.

А кое е най-трудното нещо във вашата специалност? Имаше ли нещо, което ви изненада в обучението?

Мислех си, че когато съм записала висше образование в Италия в Domus Academy, ще уча дизайн, дизайн и пак дизайн. Оказа се, че специалността е много по-широка, което е от практическа полза. Това, което определено ме изненада и беше трудно е запознаването с програмирането. Но това определено ми вдигна нивото на способности.

Има ли добри възможности за кариерна реализация по специалността, след завършване на висше образование в Domus Academy ? 

Да, много, и е вълнуващо.

И за финал, какво бихте казала на младите хора, които тепърва обмислят да се занимават с дизайн?

Да преценят коя сфера на дизайн е най – близка до тях. Аз лично не исках да се занимавам само с Графичен дизайн или илюстрации, исках да правя нещо функционално за хората. Да се замислят кое е нещото което ги мотивира, дали ще е интериор, графика, брандинг, или софтуери, важното е да го правят с кеф и да има резултати. Също така да имат предвид, че като дизайнер нямаш право на 8 часов сън, работи се много и най – важното е да се научиш как да вършиш нещата бързо и процеса да е градивен, не деструктивен.

***

Ако и вие искате да получите висше образование, което да ви доведе до мечтаната кариера, консултантите на Скай Лайнс са насреща, за да ви съдействат.