Изберете страница

Компютърните специалности, информационните технологии, програмирането, роботиката, електромобилите са най-интересните теми, които стимулират множество разгорещени разговори и дебати между тийнейджърите. Затова и езиковите ваканции в чужбина обогатяват своите програми предлагайки вълнуващи теми за младежи от цял свят.

Къде могат да се намерят най-популярните летни езикови техно-програми?

Във Великобритания, бординг училището Chelsea Independent College е разположено в една от най-престижните и безопасни зони в централната част на Лондон – квартал Челси. Базата се състои от две модерни сгради, разполага с 4 лаборатории, 2 компютърни зали, арт студио, студио за дигитална фотография и общежитие. Учениците над 16 години се настаняват в самостоятелни студиа, а тези между 14 и 15 години – в двойни студиа. Настаняването е на пълен пансион.

Летен лагер в Chelsea Independent College

Летните програми на Chelsea Independent College са разработени за младежи на възраст 14+г., които желаят да придобият задълбочени познания в областите компютърните технологии, инженерните дисциплини, електронните технологии и различни хуманитарни науки. Всяка седмица децата имат и по 10 учебни часа английски език, които се повреждат в малки групи до 10 курсиста. По време на летният лагер учениците се насърчават да изразяват мнение и да представят нови идеи.

Програми

Engineering & Computing – програмата е подходяща за ученици между 14 и 17 годишна възраст. Насочена е към инженерните дисциплини и компютърни науки. Изучава се електроинженерство, механика, информационни технологии. За специфичните предмети са поканени преподаватели, които са водещи професионалисти в бранша. Летният лагер предлага и организирани посещения на Imperial College, University College London, както и разглеждането на тематични музеи в Лондон.

Други летни езикови лагери за ученици са Medicine, Business & Finance , Law, Politics & International Relations, Аrt & Design, Drama and Theatre Studies.

Летен лагер в CATS Cambridge

CATS Cambridge e част от Cambridge Education Group – водеща организация за  езиково и академично обучение. CATS Cambridge  се помещава в нова сграда на 15 минути от идеалния център на града. Настаняването се извършва в базата на колежа и е на пълен пансион в самостоятелни стаи. По време на езиковия лагер могат да се организират екскурзии Oxford, Windsor и Stratford-upon Avon.

Програми

STEM – Science, Technology, Engineering and Mathematics Програмата е подходяща за младежи между 14 и 17г., които проявяват интерес към компютърните технологии, инженерните дисциплини и науката. По време на летния езиков лагер се провеждат състезания по физика и инженерни науки, уроци по приложна математика, експерименти по химия.

Други летни езикови лагери за ученици, предлагани от CATS са Classic Course, с включени 20 учебни часа на седмица по английски език и Oxbridge Preparation, която подготвя младежите за водещите университети във Великобритания.

***

Ако искате да сте съпричастни към интересите на вашите тийнейджъри, запишете ги на летен техно-лагер като се свържете с нас на телефон (02) 987 9958 или ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com.