Изберете страница
На 26.09.2019 година в хотел „Маринела“, агенция „Скай Лайнс“ представи на българските кандидат-студенти възможностите за висше образование в Холандия и по специално един от топ университетите в страната.
Висше образование в Холандия е един от честите избори на младежите от България. Причините са много, от качеството на образованието до приемливите такси. Холандия се слави с огромния си брой международни програми на английски език, което привлича кандидат-студентите от цял свят.
Младежите, интересуващи се от съвременно и свързано с практиката обучение, често избират висше образование в Холандия. Разнообразието от университети е голямо, но един изпъква със своята изследователска насоченост. Основан през 1961 година, University of Twente е разположен в град Енсхеде. Според завършилите в този университет – това е мястото, където талантът може да се прояви в пълния си потенциал и където човек може да реализира академичните си мечти. Това е място за млади и амбициозни хора, които искат да постигнат много в живота си. Обучението е вдъхновяващо, а изследователската дейност е изпълнена с иновации.

С какво изпъква University of Twente

  • Преподавателските методи са различни и интерактивни. Те са насочени към креативността и развитието на логическото мислене. Според студентите, обучаващи се в University of Twente, които за изминалата година са около 10 000, университетът им дава възможност да реализират проекти и идеи, които изискват сериозна материална база и без подпомагане не биха могли да се осъществят. За 2019 година активните клубове и проекти, създадени от студентите са около 100.
  • Кандидат-студентите,  избрали висше образование в Холандия имат възможността, в този университет да работят със свои връсници от международни учебни заведения и да обменят опит. Той предлага програми в областа на инженерството, софтуера, науката, а също така и в сферата на социалните науки, медицината и психологията.
  • University of Twente има своя иновативна образователна програма – Twente Educational Model, разработена за бакалавърска степен. Тя представлява радикално нов образователен модел, който съумява да задоволи нуждите на съвременните студенти. Изградени са нови, бързи методи за обучение, взаимодействие и сътрудничество.
  • Друг интересен подход на този съвременен университет в Холандия е,  че младежите от различните специалности, които предлага University of Twente, имат съвместни проекти и работят заедно по тях. Така те съумяват да намерят допирните точки помежду си и успешно създават продукти, които да са разработени от различни гледни перспективи. Това обогатява изключително много и разкрива комплексността на обучението.
  • Колежът в Холандия дава възможност за гъвкава учебна програма – през първата половин година студентите се запознават с всички програми, а след това могат да изберат кои харесват и кои им допадат, за да се насочат в тази посока на обучение. Последната половин година от обучението също може да се избере нова допълнителна програма, която да обогати образователния процес.
  • Ако все пак българските младежи не са сигурни в избора си, има фейсбук група, която е направена от български студенти, разказващи за висшето си образование в University of Twente, Холандия. Там се споделят личен опит и преживявания от модерното и академично издържаното обучение в този проактивен университет.

***

Желаещите да кандидатстват за висше обраование в Холандия трябва да знаят, че местата са ограничени и е време да подготвят своите документи за идната година. Нашите консултанти с готовнот ще съдействат във всички процедури и то напълно безплатно. Потърсете ни на тел. (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231 или елате на място в офиса на агенция „Скай Лайнс“.