Начало » Новини » Cook ‘N’ Battle – епичното кулинарно състезание на CAAS

Cook ‘N’ Battle – епичното кулинарно състезание на CAAS

Кулинарните изкуства са твоята страст? Мечтаеш да покажеш спосособностите, които притежаваш и да блеснеш пред международно жури, състоящо се от ТОП световни готвачи? Сега е момента да изведеш таланта си извън границите на собствения си дом и да се включиш в едно неповторимо кулинарно състезание, което обещава летящ старт на твоето бъдеще!

Cook ‘N’ Battle е кулинарно състезание на Culinary Arts Academy Switzerland (CAAS)– най-добрия кулинарен институт в света, според класацията QS World University Ranking 2021, което ще се проведе онлайн в периода юни – юли 2021г.

Състезанието е отворено за млади готвачи, на възраст над 16 години, чиято голяма страст е готвенето, и които се интересуват от обучение в Culinary Arts Academy, част от Swiss Education Group.

Краен срок за регистрация за участие – 31 май 2021 г. 

Кулинарното състезание Cook ‘N’ Battle ще се проведе в два рунда, а темата тази година е Sustainability.

В рунд 1 от участниците се очаква изпратят кратко видео, в което приготвят ястие, използвайки съставка (продукт) характерен за региона, от който идват. За да го превърнат в героя на своята чиния, от тях се изисква да направят креативна и модерна презентация. Времето, което имат на разположение, за да приготвят 2 порции от своето ястие е 40 минути, които не включват времето за mise en place*

*Mise and place е френски термин, използван в професионалната кухня и обозначаващ процеса на подготовка на продуктите за дадено готвене.

Целият процес на готвене трябва да бъде заснет и изпратен под формата на кратко видео (до 5 мин.), заедно с кратко описание съдържащо:

  • Име на ястието
  • Име на основния продукт/съставка
  • Рецепта за 2 порции
  • Кратка информация за използваните кулинарни техники
  • Снимка на ястието

Срок за участие в 1 рунд  – 01.06 – 01.07.2021

На 9 юли авторитетното жури на Culinary Arts Academy ще избере 6 участници, които да продължат към втори рунд на кулинарното състезание.

кулинарно състезание

Под менторството на своите шеф инструктори, шестимата избрани финалисти ще се явят на финала на 24 юли, за да се срещнат в епичен кулинарен сблъсък! Участниците ще се състезават виртуално, наживо от собствените си домове. В рамките на 40 минути, те ще трябва да приготвят ястието, с което са се включили в напредварата и да го презентират на журито от професионални готвачи.

Награди

  • Победителят в състезанието ще спечели стипендия на стойност 20 000 франка за обучение в Culinary Arts Academy
  • 1-ви подгласник – стипендия на стойност 10 000 франка за обучение в програма по избор на Swiss Education Group (SEG)
  • 2-ри подгласник – стипендия за обучение в програма на SEG на стойност 5 000 франка
  • Участниците класирани на 4-то, 5-то и 6-то място ще спечелят 2 нощувки за двама човека в хотел Кемпински, на стойност до 1 000 франка.

Готов ли си да бъдеш новото откритие на Culinary Arts Academy Switzerland? Искаш ли да бъдеш посланник на българската храна? Не губи време, а се регистрирай за участие в кулинарното състезание Cook ‘N’ Battle!

За повече информация, моля, свържете се с нас на marketing@skylines-bg.com