Изберете страница

Нека си признаем – едва ли има човек, който не мечтае да посети Италия поне веднъж в живота си. Въпреки не до там голямата си територия, страната изобилства от културни и исторически забележителности, приказни пейзажи, изкуство и примамващи небцето аромати. Висококачественото образование едруг фактор, важен за международните студенти при избора на учебно заведение, решили да продължат своето образование в чужбина.

Представямe ви класация за ТОП 5 дестинации за обучение в Италия (vol.2)

Ако сте пропуснали да разгледате първата част на класацията, можете да го направите тук.

класация обучение италия

Ciao, Pisa

Продължаваме с класацията ни за ТОП дестинации за обучение в Италия с Пиза. Кой не е чувал за Пиза, дом на легендарната Наклонена кула, която всеки турист мечтае да разгледа и да запечата в креативен фотос? Пиза не е толкова космополитна като Милано и Рим, заради което и има възможност да предложи на студентите по-спокоен и далеч по-бюджетен начин на живот. Това обаче съвсем не означава, че не може да им предложи разнообразие от активности, с които да се насладят на свободното си време – например с разходка по Борго Стретто – най-скъпата търговска улица в града или с вкусен обяд с приятели на площад Гарибалди. Пиза е и отправна точка за винени турове из най-живописния район в Италия – Тоскана.

В центъра на града е разположен и University of Pisa – модерен център за обучение и изследвания, предлагащ обучение в над 100 програми, в областта на хуманитарните и компютърните науки, финанси и бизнес.

Un biglietto per Firenze, per favore!

Флоренция или Firenze на италиански, е една от най-предпочитаните от международните студенти образователни дестинации в Италия. И не случайно! Столицата на Тоскана предлага зашеметяващи гледки и множество забележителности, сред които Галерия Уфици, къщата музей на Данте Алигиери и катедралата Санта Мария дел Фиоре.

Флоренция е средище на най-великите италиански майстори. Днес многовековните традиции на местните творци са преплетени с най-модерните подходи за обучение по бижутериен дизайн в редица италиански университети, сред които и престижната Academia Italiana.

Градът се радва и на богат нощен живот с разнообразие от клубове с музика на живо и изискани ресторанти, в които всеки желаещ може да опита от неповторимите местни специалитети. Във Флоренция изкуството, вкусната храна и доброто вино са на пиедестал. Не се сещаме за по-подходящо място да изучавате италиански език, в съчетание с уроци по италианска кухня, сомелиерство или история на изкуството.

Езиков център Scuola Leonardno da Vinci предлага тези и още много възможности за курсисти от цял свят. Тези от тях, които желаят да продължат своето висше образование в областта на гастрономията и сомелиерството, Istituto Europeo di Design (IED) предлага обучение в магистърската програма Brand Design and Management – Food, Wine and Tourism.  Тук, в сърцето на Тоскана се помещава и Florence Design Academy, известна като едно от най-добрите и футуристични дизайн училища в Европа.

La vita in Italia è bella

Без значение в кой италиански град решите да продължите своето образование в чужбина, едно е сигурно – Италия обещава обучение на световно ниво, достъпни такси за обучение и достъп до безценни паметници на световната култура, изкуство и история.

Не се колебайте, свържете се с нас, за да ви споделим още причини защо образованието в Италия е винаги добра идея. Или може би не?