Изберете страница

Как да се избере най-подходящата езикова ваканция в чужбина?

Езиковите ваканции и лагери са най-добрият и бърз начин за повишаване на нивото на познания  чужд език или за навлизане в нов такъв.

Преди да изберете подходящо езиково обучение в чужбина трябва да се помисли за няколко неща:

  1. В коя държава да се проведе езиковата ваканция?
  2. Избор на езикова школа/ училище.
  3. Какво да включва езиковия лагер?
  4. Какви са опциите за настаняване?
  5. Какви са вариантите за пътуване до конкретната дестинация?

След като вече е избран езикът, който ще се изучава и е подбрана страната,  младежите трябва единствено да се заредят с положителна енергия за нови емоции, приятели, забавления, екскурзии и разнообразни извънкласни дейности.

Добре е да се помисли дали езиковата ваканция ще е в компанията на други деца от родната държава или ще е самостоятелна, защото и двете решения имат своите предимства. Често децата, които пътуват в чужбина за първи път избират да пътуват със свои връстници, за да могат да си помагат при нужда и да не се чувстват самотни през първите дни. Който и вариант да бъде избран за езиков лагер в чужбина, той гарантира едно щастливо лято изпълнено с нови приятелства, веселие и нови знания. 

Според проучване, цитирано от Би Би Си, за да може съзнанието да превключи на чужд език, са необходими две условия:

  • чуждоезикова среда
  •  време, прекарано в новата среда

При 80% от учениците, участващи в проучването,  две седмици са били минимума, който им е необходим, за да започнат да мислят на изучавания език. Времето при всеки отделен индивид е различно, но се приема, че след първите десет дни, мозъкът превключва на конкретния нов език. Мислите и вътрешният диалог се пренастройват спрямо чуждоезиковата среда.

С други думи препоръчителното минималното време за една езикова ваканция в чужбина е 2 седмици. Така се гарантира постигането на удовлетворителен резултат. Разбира се, както казва Мечо Пух „колкото повече –толкова повече“. Три или четири седмици прекарани в езиков лагер в чужбина гарантират сериозни положителни резултати. Стига младежите да се отдадат на заниманията, да са отворени към приключения и да имат желание да научат език, забавлявайки се.

Досегашният ни опит показва, че груповите пътувания не са така оптимални, както навлизането в чуждоезикова среда, в която няма говорещи на родния език.

Отсъствието на българска група няма да се отрази на забавленията като културната програма, спортовете, вечерните занимания, които са част от добрите пакети на езиковите лагери в чужбина. За сметка на това ще се създадат много нови приятелства с връстници от други държави.

Ако се интересувате от езикови ваканции и лагери в чужбина или искате да разберете повече за тях, ние от Скай Лайнс” с радост ще Ви съдействаме – ще изготвим различни предложения спрямо Вашият бюджет, интереси на децата и предпочитани дати за пътуване. Можете да се свържете с нас на имейл info@skylines-bg.com или на тел. 02/ 987 99 58.