Изберете страница

Преди да изберете езикова ваканция в чужбина, желателно е да помислите за следните възможности:

Опции за настаняване

За по-малките деца, както и тези, които за първи път се включват в приключението езикова ваканция в чужбина, най-често препоръчваме настаняването да бъде в резиденцията на училището, където учебни часове, хранене, игри и забавления са на едно място. Този тип езиков лагер в чужбина осигурява висока сигурност, добър контрол и по-лесен достъп на младежите до всички съоръженията.

Училищата, чийто бази са в централните части на града, в повечето случаи разполагат със собствена резиденция, която е на пешеходно разстояние от учебния център. Този тип настаняване за езикови ваканции е предпочитан от по-самостоятелни младежи и по-големи курсисти.

Много училища предлагат настаняване в приемно семейство, което са намира в близост до училището или е в близост до бърз и лесен градски транспорт. Такова училище, предлагащо езикови ваканции в чужбина е Acti Lingua Vienna. Всички семейства са внимателно селектирани и преминават през обучение и проверка всяка година. Настанявайки се при семейство, учениците имат възможност да се потопят в атмосферата на местния бит и култура, както и да практикуват чуждия език в извънкласна обстановка.

Какви вариантите за пътуване до конкретната дестинация се предлагат?

Всички дестинации за езикова ваканция в чужбина, които предлага агенция „Скай Лайнс“ могат да бъдат достигнати със самолет. Нашите консултанти ще Ви информират дали до избрания град има директен полет от България или е необходимо закупуване на самолетен билет с прекачване.

Авиолиниите предлагат услуга за придружаване от стюардеса за деца, които са под 12 години, както и за тези, които желаят да получат грижи по време на пътуването на детето до предаването им на трансфера от училището.

Учебните заведения предлагат услугата трансфер от и до летището, където са организирани полетите в чужбина. Трансферите се осигуряват чрез автобус на учебното заведение или такси компания, която работи с училището. И в двата случаи разполагаме с името на човека, който е отговорен за посрещането и изпращането на детето, неговия мобилен телефон, както и 24 часов телефон за връзка с учебното заведение.

Всеки участник в лятна езикова ваканция може да организира своето пътуване по предпочитания от него начин – със самолет, автобус или автомобил. Желателно е при пътуване в чужбина детето да разполага с медицинска застраховка и достатъчно джобни.

 

Ако желаете детето да пътува заедно с други децата от България, записани на лятна езикова програма, „Скай Лайнс“ ще Ви информира за различните възможности. За всякакви въпроси и предложения за езикови ваканции и лагери в чужбина, „Скай Лайнс“ с радост ще Ви съдейства при намиране на правилния избор за Вашето дете. Можете да ни потърсите на телефон (02) 987 9958 или да ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com.