Изберете страница

За да се избере най-добрата езикова ваканция в чужбина, трябва да се направят няколко избора:

Избор на училище, в което ще се проведе езиковата ваканция в чужбина

Учебните заведения в каталога на агенция „Скай Лайнс“ са акредитирани от съответните органи в избраната страна, предлагат високо качество на обучение с квалифицирани преподаватели, учебната програма е съобразена с възрастта на децата, а програмата с активности в следобедните часове и вечер са изключително разнообразни и забавни. Те спомагат за усвояване на академичните познания, придобити в учебните часове, по лесен и достъпен начин чрез игри, спорт и екскурзии до местни забележителности. Училищата, които предлагат летни езикови ваканции за деца, най-лесно могат да се разделят на два вида – типично пансионно училище, което прилича на замък от филмите за Хари Потър, или градско модерно училище/ университетски кампус, които често са разположени в централната част на града. И двата типа имат своите плюсове – в училищата „замък“, децата потъват в една нова академична атмосфера, където учебните часове, настаняването и игрите се случват на едно и също място. Най-често този тип учебни заведения са разположени в покрайнините на града. Градското училище от своя страна предлага по-модерен тип настаняване, както и бърз и лесен достъп до основните културни и исторически забележителности. Големите пансионни училища в Европа и Щатите често предлагат летни езикови лагери и курсове.

Избор на програма/ езиков лагер

За да се избере подходящия езиков лагер, трябва да се обърне внимание на няколко аспекта:

  • какви интереси има детето – обича ли да спортува, да развива креативността си, обича ли театър, музика и танци или има желание да се подготви за последващо обучение в сферите медицина, право, бизнес и икономика или прием в пансионатно училище или университет в чужбина.
  • С каква интензивност да бъде езиковия лагер – има програми, които предлагат перфектния баланс между обучение по чуждия език с програма с активности, както и такива, които за кратък период от време целят максимално повишаване на познанията по език с интензивно обучение и работа по разнообразни проекти.
  • Фокусирана програма – за учениците над 15 години, някои курсове са тясно специализирани в конкретна дисциплина без изучаване на език – подготовка за портфолио, моден и интериорен дизайн, театрално изкуство и др. Такова училище е Cambridge School of Visual and Performing Arts

 

За всичко, което ви интересува относно езиковите ваканции и лагери в чужбина, консултантите на агенция „Скай Лайнс“ с радост ще Ви съдействат и ще ви помогнат да изберете най-подходящата ваканция за вашето дете.

Потърсите ни на телефон (02) 987 9958 или ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com.