Изберете страница

За младите хора изборът на подходяща специалност и образователна дестинация може да бъде труден.

Когато тази задача бъде изпълнена и приемът в желания университет е вече факт, идва следващият ключов момент, а именно – преместването от родината в избраната държава.

Нидерландия е една от най-предпочитаните дестинации, когато става въпрос за висше образование. Високото качество на обучението в комбинация с достъпните такси и широкият избор от програми на английски език, превръщат страната в истински ,,диамант“ за кандидат-студентите.

Един от най-реномираните нидерландски университети, носи и името на своя град – Utrecht University. Той е основан през 17-и век и е един от най-големите университети в Европа. Попада в топ 50 на най-добрите университети в света и е най-високо ранкираният в цяла Нидерландия. Университетът се гордее с 19 носители на най-престижния научен приз в страната – наградата „Спиноза“, както и с 12 нобелови лауреати. Всички тези тези факти за Utrecht University го правят изключително желан в средите на кандидат-студентите.

Въпреки множеството позитиви на университета, градът, чието име носи, е не по-малко атрактивен сам по себе си.

Ето и някои от най-интересните места и дейности, които всеки посетител на Утрехт може да разгледа, за да направи престоя си там (независимо дали ще е дълъг или кратък) по-приятен и увлекателен.

1. Посещение в Kasteel de Haar (the Haar Castle)

 

Kasteel de Haar е един от най-големите замъци в цяла Нидерландия.

Някога ваканционен дом на фамилия Ван Зуйлен ван Нийевелт ван де Хаар (аристокрацията на Утрехт), замъкът е бил домакин на грандиозни партита, организирани от барон и баронеса ван де Хаар. Сред звездните гости на семейството се открояват имената на Коко Шанел, Мария Калас, Грегъри Пек, Роджър Мур, Ив Сен Лоран, Джоан Колинс и Бриджит Бардо.

Днес замъкът служи като музей, класирайки се сред топ 20 на най-посещаваните музеи в Нидерландия. Ако решите да го посетите, може да направите обиколка с екскурзовод или да се отбиете за изложби, театрални представления и други интересни събития.

2. Изследвайте града с приложението Pub Trail

Можете да изследвате града по уникален начин с Pub Trail. Разходете се из центъра на града и потърсете най-интересните места с GPS навигация. Решавайте загадки, изпълнявайте задачи и посетете 3 страхотни пъба в центъра на града за още интересни изненади. Целта е вие и отборът ви да постигнете висок резултат, за да получите промоционални цени в заведенията, които посещавате.

Всичко се случва през телефона. Този рub trail е уникална комбинация от лов на съкровища, градска разходка и обиколка на интересни заведения. Всичко в едно!

Задачите нямат времеви лимит. Можете да стартирате и да спрете, когато решите. Необходими са около два часа и половина за завършването на цялата обиколка.

Как работи? – при регистрация ще получите имейл с инструкции как да играете Pub Trail на вашия смартфон с безплатно онлайн приложение, съвместимо с Android и IPhone. Когато отидете до отправната точка, започвате вашата обиколка. Лесно, просто и забавно.

Очаквайте втора част…