Изберете страница

Вече ви представихме част от най-интересните места и дейности, с които да запълните програмата си, ако планирате образование в Нидерландия и сте се спрели на едноименния университет в град Утрехт.

Вижте: 5 забавни неща, които можем да правим в Утрехт (част 1) 

Запознайте се и с останалите:

3. Посещение в обсерваторията Sonnenborgh

 

През 19-ти век обсерваторията в Утрехт се използва за по-добро разбиране на състава на слънцето и прогнозиране на времето. Днес обаче сградата е преобразена, за да могат посетителите ѝ да ѝ се насладят.

Изкачете стълбите към звездните куполи и използвайте телескопите, за да изследвате звездното небе отблизо или отидете в кулите и наблюдавайте планетите. Можете също така да разгледате и вградените в 400-годишните стена на сградата оръдия за отбрана.

В Sonnenborgh имате възможност дори сами да направите прогноза за времето или да изживеете своя собствена звездна нощ.

4. Веган тур в Утрехт

Въпреки че веган кухнята не е сред любимите неща на всеки, този полудневен тур може и да промени мнението ви за нея.

Разходете се из един от най-красивите градове в Нидерландия, докато дегустирате вкусни веган лакомства. По време на 6-километровата пешеходна обиколка с екскурзовод, ще минете през емблематичната кула Dom, ще стъпите на древните кейове на градските канали и ще научите за най-дългата улична поема в света.

Ще опитате местен специалитет, наречен горчиви топки (bitter balls), ще се насладите на най-добрия фалафел, който някога сте пробвали, ще имате възможност да хапнете някои изненадващо вкусни сладки лакомства и много други.

В случай, че искате да се почувствате като истински нидерландец, можете да се качите на велосипед и да се присъединете към веганската колоездачна обиколка в покрайнините на Утрехт. Ще въртите педалите в най-дългия градски парк и ще откриете някои скрити ,,бижута“ в околностите на града.

А когато огладнеете от всички тези упражнения – какво ще кажете за перфектното канелено руло, дегустации на висша кухня и нидерландско сате за вечеря? Туровете са достъпни на английски език.

5. Посещение в ботаническите градини

От първи март до първи декември ботаническите градини на Utrecht University са отворени за посетители.

Датиращи от 1639 г., градините са създадени за студентите по медицина, само три години след основаването на университета. Днес те са преместени в научния парк в Утрехт.

Независимо дали става въпрос за алпинеум, бърлога на птици или тропически оранжерии, които искате да посетите, всички тези неща могат да бъдат намерени в ботаническите градини.

В случай, че все още не сте сигурни дали Utrecht University е правилният избор за вашето висше образование, гледайте видео презентация на учебното заведение тук: