Изберете страница
Когато повечето тийнейджъри са на кръстопът относно своето образование, те често се притесняват дали ще вземат правилното решение ако изберат пансионните училища в чужбина. Консултантите на агенция „Скай Лайнс“ са хората, които могат да им помогнат във взимането на информирано решение и в подбора на най-подходящото за тях училище.
В пансионните училища в чужбина се придобиват много умения. Образованието не се базира само върху натрупването на академични познания. То има различни аспекти, като личностно развитие, полагане на основи за университет и натрупване на житейски умения, които да развият младежа като самостоятелен, стабилен и конкурентноспособен индивид.

Изграждане на устойчивост и адаптивност

Във всяка академична или кариерна обстановка много често се срещат предизвикателства и промени. Пансионните училища в чужбина, с които „Скай Лайнс“ си партнира, се стремят да изградят един основен и важен набор от умения за справяне с тези предизвикателства, за да може младият човек да се чувства уверен в способностите си и да разгърне потенциала си.
Международни бординг училища като Berlin Brandenburg International School имат специално разработена система за подпомагане на младежите да развият своята адаптивност и да са способни да устояват емоционално на предизвикателствата на променящата се действителност. Прекарването на две или три години от живота на ученика далеч от дома, семейството и приятелите, определено е предизвикателство. Децата излизат извън зоната си на комфорт. Те се сблъскват със ситуации, с които до момента не им се е налагало. Според психолозите, с които работят в американското пансионно училище в Лондон ACS International Schools, това калява крехката психика и спомага за устойчив личностен разтеж.
Децата, които излизат от пансионатно обучение, са горди с постиженията си. Те имат висока самооценка и знаят как да постигат целите си. За тях думата дом вече е придобила едно по-различно значение. Придобиването на  IB диплома или A-level ги е променило и ги е превърнало в младежи, които знаят какво искат и как да го постигнат.

Аналитични умения

Пансионати, като Sotogrande International School работят усилено върху аналитичните умения на своите ученици. Те разработват специални часове, в които младежите, дебатирайки, разглеждат  ситуациите от различна гледна точка.  В съвременния силно глобализиран свят е от съществено значение умението да анализираш ситуациите от различни ъгли. Това дава възможност на младежите  да откриват решения, които на пръв поглед са невидими.

Междуличностни умения

Съзряването между хора от различни култури в пансионните училища като CATS College е предизвикателство. Децата усъвършенстват дипломатичността си, разгръщат толерантността си и се научават да правят разумни компромиси. Те придобиват опит, който ще им служи за цял живот. Учениците, получили образованието си в бординг училища, много често се превръщат в хора, които носят харизма и позитивност. Те са отворени към света и границите за тях не са от съществено значение.
***
Елате в офисите на агенция „Скай Лайнс“ или ни потърсете на тлефон (02) 987 9958; тел./факс: (02) 980 0231, за да намерим заедно училището, което ще ви донесе радост и увереност. Ще ви съдействаме и консултираме с желание и напълно безплатно.