Изберете страница

Съвременните деца имат детство различно от нашето. Подходът във възпитанието и методите за отглеждане на деца са различни – набляга се на изучаване на чужд език от най-ранна възраст, особено внимание се обръща на развиването на фина моторика и двигателна активност.

Затова езиковите лагери предлагащи комбинация от изучаване на чужд език, спортни активности, програмиране, компютърни технологии и роботика са все по-често търсени и посещавани.

 Подходящи ли са тези езикови лагери за по-малките деца?

Има пансионни училища, които са специализирали в предлагането на езикови ваканции за по-малки деца. Такова е училището във Великобритания St. Mary`s school. Намира се на петнайсет минути от центъра на град Аскот, в близост е до летищата Хийтроу и Гетуик. Според престижните ежегодни училищни награди на Tatler Magazine, пансионатът е обявен за училище на 2015 г. в Англия.

Децата избрали да отидат на езиков лагер в St. Mary`s school ще се насладят на отлична база, разполагаща с 25 м плувен басейн, спортен комплекс, игрища, компютърна зала и модерен театър със 150 места. Настаняването е на пълен пансион в стаи с 2, 3 и повече легла.

Езиковите ваканции, които се провеждат в St. Mary’s, се предлагат от една от най-елитните образователни организации Oxford Royale Academy и са специално пригодени за по-малки деца (от 8 до 12 г.). Темите са съобразени с първичното любопитство на децата, а специалния подход на обучение и  професионален екип съчетават академични постижения с истинско чувство за забавление – Занятията сат интерактивни, с внимателно изработени планове за обучение и интелектуално стимулиращи материали.

В програмата на езиковия лагер са включени разнообразни екскурзии, посещения на местни забележителности, музеи и галерии, и градски разходки.

Вечер се организират игри, шоу на талантите, филмови вечери, викторини и дискотеки, за да могат децата да се сближат и да се забавляват.

 

Между какви летни езикови програми може да се избира?

Една от най-интересните програми за децата е свързана с програмирането.

 

Coding with Scratch и Coding Discovery

 

По време на езиковата си ваканция в чужбина учениците изучават английски език и се запознават с основите на програмирането, като пишат своя програма, която в последствие използват за управление на робот.

 

Game Creation

 

Основната програма по английски език за деца е допълнена с упражнения за това как да създадат собствена игра с анимация, движение, специални звукови  и визуални ефекти.

 

Robotics Revolution

 

Съвременна и модернистична програма, в която децата създават собствен робот, могат да го управляват и да си взаимодействат с него. Чрез програмата учениците се запознават с функциите и механизмите на роботиката.

 

Junior English Program

 

Стандартна езикова програма, която включва 20 урока езиково обучение на седмица. Следобедите са предназначени за спортни занимания и екскурзии.

 

Други летни езикови лагери, в които могат да се запишат децата избрали St. Mary`s school за своята ваканция са Academic Discovery Program, Business Discovery Plus, Medicine Discovery, Law Discovery Plus.

Ако вашето дете се вълнува от роботика, програмиране и създаване на своя видео игра,  подарете му ваканция в чужбина, на която да се наслади. Свържете се с консултантите на агенция „Скай Лайнс“, за да ви предложим най-подходящата програма на телефон (02) 987 9958 или ни пишете на имейл адрес info@skylines-bg.com.