Изберете страница

Ако се чудите кои италиански градове предлагат най-много възможности за международните студенти, то ви предлагаме да разгледате ТОП 5 дестинации за обучение в Италия!

През последните години Италия става все по-атрактивна дестинация за обучение на студенти от цял свят – факт, подкрепен от ежегодно нарастващия брой млади хора, предпочели да продължат образованието си именно в страната на la dolce vita и Фелини. Италия има всичко, от което би могъл да се нуждае един студент – международно признати университети, мултикултурна среда, удобна и ефикасна транспортна система, приятелски настроени местни хора и много, ама много вкусна храна.

When in Milan

Първи в класацията ни е един от най-големите бизнес хъбове в Европа – Милано,  който е и сред най-предпочитаните от международните студенти дестинации за обучение в Италия. Вторият по големина град в страната е един от най-оживените и бързоразвиващи се търговски и финансови центрове, както и световна сцена на изкуството, модата и дизайна. Студентите избрали да се обучават именно там, могат да избират между разнообразие от възможности за стаж, обучение или работа в тези индустрии.  С 3-те си летища, Милано е удобна начална точка за пътувания до вътрешността на страната или други градове в Европа.

Що се отнася до образование, Милано е градът, в който живеят най-голям брой международни студенти. Една от причините е, че именно там се намират и едни от най-добрите и престижни университети в страната, сред които Politecnico di Milano, Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), Domus Academy, Universita Cattolica dal Sacro Cuore, Istituto Europeo di Design (IED) и други.  Тези университети осигуряват първокласно обучение в разнообразие от дисциплини, а най-хубавото е, че почти всяка една от тях се предлага и на английски език.

Милано е модерен град, подходящ за студенти, които харесват по-динамичния и забързан начин на живот. Въпреки това, градът носи и характерната за Италия романтична атмосфера. Например в Навили, който е най-предпочитаният район от студентите в Милано, можете да се насладите на чаша ароматно кафе край бреговете на Навильо Гранде, да посетите легендарната книжарница „Либрачо“, която посреща клиенти дори нощем, или да заключите любовта си на някой от многото мостове, свързващи двата бряга на канала.

Независимо в коя част на Милано ще се озовете, едно е сигурно – никога няма да скучаете!

обучение в италия

Che Bella Venezzia

Любимата на милиони туристи от цял свят Венеция е един от най-красивите градове в Италия. Със своята мрежа от канали и малки улички, градът те приканва да се изгубиш и да го опознаеш отвъд вече познатия му облик.

Забележителности като площад Сан Марко, Мостът на въздишките и Дворецът на дожите са разположени върху 118 малки острова, свързани помежду си чрез изящна градоустройствена структура. Със своето богато архитектурно наследство, Венеция е вдъхновение за младите хора, обучаващи се в  Università Iuav di Venezia – едно от топ учебните заведения за изкуство, градско планиране и архитектура в Италия. Тук се намира и първото бизнес училище и второто в Европа – Ca’ Foscari University of Venice, в който се обучават приблизително 20 000 студенти от цял свят.

Ежегодно в града се традиционния италиански карнавал, с който италианците и туристи от цял свят изпращат зимата и приветстват пролетта.

Tutte le strade portano a Roma

Столицата на Италия – Рим, е друг важен за туристите и международните студенти град. Колизеумът, Пантеонът и Фонтана ди Треви присъстват в листа на почти всеки пътешественик и неслучайно! Освен, че е дом на тези и още много други културни и исторически забележителности, в Рим се намират и най-важните държавни институции. Там е и Ватикана – най-малкият град държава и съществен религиозен център. Със своята класическа и артистична атмосфера, Рим е особено привлекателен за ентусиасти, които се интересуват от театър, история и изкуство.

Много международно признати университети се намират в Рим. Сред най-престижните сред тях са Sapienza-Universita di Roma и John Cabot University. На студентите, които се интересуват от кариера в областта на историята и изкуството, предлагаме да разгледат Рим като най-подходящата дестинация за придобиване на теоретични знания и опит в тези направления.