Изберете страница

Мартин Христов: „Студентите с добър успех могат да се сдобият с втора диплома от Washington State University!“

Мартин Христов е от Варна, завършва Първа езикова гимназия с немски език, а след това избира да продължи образованието си в кампуса на Ritz в Люцерн, където вече е в края на петия семестър.

Мартин споделя, че човек трудно бaaeaaqaaaaaaaahsaaaajdk5nzm2mdhkltazotgtngmzns05n2vmlteznznkzjrhmgqyygи могъл да остане безразличен към Швейцария. А по отношение на туризма е убеден, че това е сектор, който тепърва ще разкрива множество възможности за кариерно развитие и предприемачество. Това е една от причините да се насочи към специализиран колеж по хотелиерство и туризъм в Швейцария.

Cesar Ritz Colleges му пасват отлично. Допада му баланса между практика и теория, ориентирани към самия бизнес. Впечатлен е от възможността за стаж. След втория семестър всеки студент на Cesar Ritz Colleges изкарва шестмесечен стаж в Швейцария, а след петия семестър – може да направи такъв навсякъде другаде по света. Първата година от обучението е концентрирана върху Food & Beverage сектора. Студентите трупат реален опит като се грижат за обслужването в училищния ресторант. Освен това имат възможността да изпълнят a la carte сервиране в специална зона. Учениците с добър успех могат да придобият втора диплома от Washington State University, като включат няколко допълнителни предмета в учебната си програма.

Мартин съветва всички, които възнамеряват да следват специалности в областта на туризма да учат чужди езици, защото сами по себе си условията за прием в Cesar Ritz Colleges съдържат стандартни компоненти като добра диплома и сертификат по английски език. Сериозно предимство при намирането на стаж, обаче, се оказват допълнителните западни езици като френски или немски, които отварят много врати.

Част II – Асен Крумов: „Тайната на успеха е в постоянството към целта!“

Асен Крумов е завършил „Международен бизнес в туристическия и хотелиерски мениджмънт“ преди година в Cesar Ritz Colleges.

Младият българин споделя, че е доволен от възможността да учи на английски и да работи на френски език по време на задължителните стажове в колежа. По време на следването си той участва и в престижния Студентски комитет, което му дава допълнителна увереност и самочувствие.

„Тайната на успеха е в постоянството към целта“ – това е любимата мисъл на Асен Крумов, който и след завършването си продължава да усеща подкрепата и сигурността на Cesar Ritz зад гърба си.

Вижте цялото интервю с Асен за периода на следването му в Cesar Ritz Colleges.

Част I – Николай Тевекелийски !

Швейцария е държава, доказала се като лидер в обучението на водещи кадри в хотелиерството и туризма. image_4193231_126 Швейцарските традиции в тази област датират още от времето на „бащата“ на хотелиерството – Цезар Ритц, чието име носи един от специализираните колежи на Swiss Education Group.

Воден от безспорния авторитет на швейцарското образование в областта на туризма, Николай Тевекелийски – възпитаник на Cesar Ritz Colleges – завършва Мениджмънт на хотелиерството и туризма в тогавашния кампус на колежите в САЩ. Само няколко години след дипломирането си, той вече се радва на безспорен успех и бляскава кариера в хотелската индустрия.

Николай е добре познат у нас и отвъд океана, където живее и работи. Той започва кариерата си в Аризона, в прекрасен четиризвезден хотел с басейни и всички други екстри на лукса. Сменя различни позиции в някои от най-елитните хотелски вериги в света, попива всеки детайл и овладява тънкостите на професията. В Маями успява да увеличи печалбата с 92 % на хотел от веригата Хилтън, който впоследствие става най-добрият в цялата компания. През 2012 получава наградата „Мениджър на годината“, присъдена му от компанията Хилтън. Редом до тези постижения се нарежда и частният клуб „Ориндж каунти“ в едноименния „квартал на богатите“, където Николай има удоволствието да предлага първокласно обслужване на почти всички знаменитости от Холивуд.

Към момента е Генерален директор, отговорен за откриването на Ten Thousand, Beverly Hills Luxury Residences – резиденция с безпрецедентен стил, гостоприемство и лукс в Лос Анджелис.

Николай обяснява успеха си с това, че в Cesar Ritz Colleges, е имал възможността да се учи от най-добрите професионалисти в областта на хотелиерството и туризма. Знанието, увереността, опитът и образованието, което получава там, изиграват важна и стратегическа роля в неговия живот. Швейцарското образование напълно оправдава очакванията на Николай и той е щастлив с избора, който е направил.