Изберете страница

Личната безопасност е важен фактор при избора на дестинация за обучение. В крайна сметка, като студент в чужбина, ще бъдете на хиляди километри далеч от дома, в нова и непозната среда. Добрата новина е, че Европа се счита за най-безопасният регион в света. Общо 30 европейски държави попадат в ТОП 50 на най-безопасните страни в света, а 13 попадат в ТОП 20.

Представяме ви някои от най-безопасните дестинации за обучение в Европа:

🎓 Финландия

Известно е, че финландците са спокойни и уравновесени хора, които живеят според мотото „ live and let live“. Страната също е една от най-спокойните и безопасни дестинации за обучение в Европа. Това важи не само за големите градове като Хелзинки (столицата) или Тампере, но и за по-малките градове в северната част на страната.

Може би единственото, от което трябва да се страхувате във Финландия, са студените зими. Минус 20 градуса по Целзий не са необичайни температури там, така че не забравяйте да вземете подходящо зимно палто при пристигането си в страната.

🎓 Швеция

Както във Финландия, и тук, всичко, от което се нуждаете за защита, е добро зимно облекло. Не само ниският процент на престъпност прави Швеция идеален избор за тези, които търсят безопасна дестинация за обучение в чужбина. Северноевропейската страна има и най-безопасният трафик, с най-малък брой смъртни случаи в Европа.

Разгледайте възможностите за висше образование в Швеция.

🎓 Германия

Германия е голяма страна със стотици университети, които предлагат повече от 1000 образователни програми на английски език. В „нацията на поетите и мислителите“ международните студенти са повече от добре дошли. Дори в големите градове като Берлин или Франкфурт няма причина да се чувствате застрашени, защото вероятността от кражби и престъпления е малка.

И все пак, ако се страхувате от рисковете на големия град, можете да намерите университети от световна класа в по-малки и спокойни градове, където на практика почти няма престъпност, например – Саарбрюкен, Хайделберг, Фрайбург или Люнебург.

Разгледайте предложенията за висше образование в Германия

🎓 Австрия

Не минава и година, в която столицата Виена, да не оглавява класацията на най-благоприятните за живот градове в света. Всъщност не е изненада, че с толкова висок стандарт на живот на приемливи цени, приветлива и толерантна среда , процентът на престъпност е изключително нисък, а Австрия се налага като една от най-безопасните дестинации за обучение в Европа.

В допълнение към тези предимства, австрийската система за висше образование се радва на отлична репутация и достъпни такси за обучение за чуждестранните студенти.

Научете повече за нашия проект за кандидатстване в Австрия – „Study in Austria“.

🎓 Швейцария

Когато твърдим, че Швейцария е безопасна дестинация за обучение в Европа, не преувеличаваме. От години тя попада в списъците на най-сигурните места по света. Процентът на престъпност е много нисък. През 2019 г. Global Peace Index класира Швейцария под номер 11 в класацията за най-безопасно място в глобален мащаб. А по време на пандемията от коронавирус през 2020 г., страната бе класирана на първо място по безопасност в света, заради устойчивата икономика и внимателния начин, по който подхожда към ограниченията, без да жертва общественото здраве и сигурността.

Разгледайте нашите предложения за висше образование в Швейцария.

🎓 Великобритания

Няма съмнение, че Обединеното кралство е една от най-популярните дестинации за обучение в чужбина. Стотици хиляди студенти от цял свят учат в Обединеното кралство, а университетите в страната се нареждат на челни позиции в световните класации за висше образование.

Въпреки че Обединеното кралство като цяло е безопасна дестинация за обучение, между отделните региони в страната има различия. Най-общо казано, по-малките градове като Нотингам или Фалмът обикновено са по-безопасни от големите градове като Манчестър или Лондон.

Запознайте се с възможностите за висше образование във Великобритания.

🎓 Ирландия

Ирландските университети обещават „най-топлото посрещане“ и точно това можете да очаквате от страната – приятелска, космополитна среда, която приветства студенти от цял свят. Ирландия не само е едно от най-безопасните места за обучение в чужбина, но и една от най-дружелюбните страни в света.

Атрактивни възможности за висше образование в други европейски държави ще откриете ТУК.