Domus Academy

0.00

Дестинация: Милано, Италия
Език: Английски
Учебни дисциплини: Дизайн, Мода, Архитектура и градско планиране, Изкуство, Маркетинг, PR, Реклама, Мениджмънт
Видове курсове: Магистърски програми, Pre-Master
Вид обучение: Full time
Уебсайтhttp://www.domusacademy.com/

Описание

За академията

Domus Academy е една от водещите академии за мода и дизайн в Италия. Основана в Милано през 1982г., тя е първият международен колеж, който предлага следдипломни програми с професионална насоченост в на модата и дизайна. През годините академията се превръща в научна лаборатория за изследвания в сферата на иновациите, модата и дизайна, и е трикратно номинирана от списание “Business Week“ за едно от най-добрите училища по дизайн в света.

Една от основните отличителни черти на академията е динамичният обмен на идеи между експертните преподаватели и множеството международни студенти.

Domus Academy предлага едногодишни магистърски специализации в сферата на модата и модния мениджмънт, индустриалния и продуктов дизайн, архитектура и градско планиране.

През септември 2009 г. Domus Academy се присъединява към Laureate International Universities Network – международна мрежа от над 80 партниращи си академии и университети в над 28 държави в света.

От 2017 г академията предлага тригодишни професионални курсове с насоченост към Experience Design, Fashion Business и Interior Design. За кандидатите, които нямат достатъчен предходен опит или нужни познания в избраната от тях сфера, Domus Academy предлага подготвителна програма Pre-Master course.

Програми:

Едногодишни магистърски програми:

Pre-Master

  • 4-месечен подготвителен курс с интензивно изучаване на английски език, специфична насоченост към избрана магистърска програма и известния подход на Domus Academy „обучение чрез дизайн“.

 

Изисквания за прием

  • Сертификат за владеене на английски език
  • Портфолио
  • Академична справка
  • Копие от дипломи и сертификати, придобити към момента на кандидатстване
  • Мотивационно писмо
  • CV
  • Копие от паспорт

Настаняване

Като повечето академии за мода и дизайн в Италия, Domus Academy не разполага с общежития, но съдейства на студентите при намирането на подходящо настаняване.

Такси

Магистърски програми: EUR 16 990

Pre-Master програма: EUR 7 500

Допълнителна информация

Език

Дисциплини / Специалности

, , , ,

Видове курсове

,

Вид обучение