Изложение „Дни на холандското образование“ 2018

Дата: 03/02/2018 - 05/02/2018
Час: All Day

Категория Изложение


Представители на три холандски традиционни университета – Tilburg, Utrecht и Radboud пристигат в България, за да запознаят кандидат-студентите с предимствата на обучението в Холандия и разнообразието от бакалавърски и магистърски програми на английски език, което предлагат.

Регистрирай се

Събитието ще се проведе в три поредни дни:

  • 03.02 /събота/, София,15:30 ч., х-л „Маринела“ /бивш „Кемпински“/
  • 04.02 /неделя/, Варна, 15:30 ч., х-л „Графит“
  • 05.02 /понеделник/, Пловдив,18:30 ч. х-л „Тримонциум“

 

Tilburg, Utrecht и Radboud University са сред институциите, които неизменно присъстват в световните класации за висше образование.

  • Според престижната класация Times Higher Education, Tilburg University е на 5-то място в Европа и на 21-во място в света в обучението по икономика и бизнес, редом до университети като Harvard и Stanford в САЩ, Oxford и Cambridge в Англия. Social Science Research Network му отрежда 9-то място сред 750 училища в областта на правото.
  • С близо 30 000 студенти, 6 700 души персонал и годишен бюджет от 210 милиона евро за 2018-та, Utrecht University е сред най-големите в Европа. Престижни класации като Shanghai Ranking и The Best Global Universities Ranking нареждат Utrecht University съответно на 1 и 2 място в Холандия, и на челни позиции в Европа и света. Университетът се гордее с 19 носители на най-престижния научен приз в страната – наградата „Спиноза“, и 12 нобелови лауреати.
  • Холандският университетски справочник Keuzegids Universiteiten класира Radboud University като вторият най-добър многопрофилен университет за 2018 година. Институцията е най-големият реципиент на ЕС субсидии за научни изследвания в Холандия и се гордее с факта, че четири от министър председателите на страната са бивши възпитаници на учебното заведение.

Програмите за обучение на гостуващите университети  покриват широк периметър от специалности в сфери като: бизнес и икономика, право, публична администрация, медии и комуникация, социални и поведенчески науки, математика, информационни технологии, природни науки, медицина, изкуство и култура, педагогика и др.

Програмата на събитието включва презентация, след края на която, гостите ще имат възможност за индивидуална среща с представителите на учебните заведения.

Входът за събитието е безплатен с предварителна регистрация във формата, която следва:

Регистрация

Bookings are closed for this event.